World of UO (2018)
Sayfaya git: Önceki, 1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 16, 17, 18, Sonraki

Ultima Online Forum -> Duyurular

Yazar
Bilge

Teşekkür: 32
Uyarı: 4

Durumu: Çevrimdışı

EdwardNewgate
Bilge
World of UO (2018) Konu: Yanıt: World of UO (2018)
Alıntıyla Cevap Gönder
nekha yazmış:
Biraz radikal kararlar almaya ne dersiniz ? Yıllardır diğer oyuncuların önerilerini okuyorum ama kimse sorunun çözümüne dair birşey söyleyemiyor.Hep mevcut olanı az kırparak ama özünü değiştirmeden oluşturulan haliyle oynuyorsunuz sonra da 6 ay dolmadan server bitti diyorsunuz.

Champion Düzenlemeleri:

Champion spawnları akşam 17:00 - gece 02:00 dışında kasılamasın.

PS Kademe Sistemi 105 110 115 120 yerine 100>101>102 şeklinde olsun ve bu champion olayları hep canlı kalması sağlansın.( PSler tamamlanınca champion actionı bitiyor, brit actionı başlıyor o da 2-3 sürüyor sonra server gidiyor )

Barracoon Neira 101 - 105 arası
Semidar Rikktor 105 - 110 arası
Mephitis 110 - 115 arası
Oaks 115 - 120 arası

Prot sistemi komple kaldırılmalı, Champion öldüğünde damage veren kişilere 12 adet PS düşmeli böylece 6 adet PS güvenli bölgede herkeslerden uzağa gidemez ve sıcak bölge içerisinde kalır.Zaten 1er artan PS Kademeli Sisteminde kimse de üzerindeki PSyi kolay kolay basamayacaktır.

Şu görev yapıp 105 110 115 PS veren saçma sistem kaldırılmalı ve PS olayı anlam ve değer kazanmalı.

Serado-Mini Boss Sistemi: EPICUO 2008

Kaptan, pugi vs minor artifactlar boss sistemine bağlansın.( EPIC UO - 2008 : felucca dungeonlarında 6 küçük boss ( mini champion ) öldürülüp cesetlerinden çıkan anahtarlar ile hyloth dungeonın bulunduğu adada serado aktifleştirilerek seradodan düşüyordu minorlar )

Loot ve Craft Item Kalitesi:

4 props full eşyalara herkes çok rahat ulaşabilmeli.
5 props ve full eşyalar zor olmalı.

Insure Parası ile İlgili

Itemlar propsuna göre insurelanmalı.Bunun için bir puanlama sistemi yapılmalı.Her propsun ve intensitysinin bir puanı olmalı ve bu puanların toplamı o itemin SİGORTA DEĞERİNİ belirler.Yani sıradan bir leather cap taktığınızda öldüğünüzde 600 gp öderken, 5 props güzel bir cap takarken öldüğünüzde 2500 gp, totem takarken öldüğünüzde 5000 gp ödersiniz sadece totemin insure için.Böylece azdan az çoktan çok gider., çok iyi itemleriniz varsa bunun bedelini SİGORTAya ödemelisiniz.

Tax Sistemi

Bankayı her açtığınızda 10 gp banka hesabınızdan kesilir
Her çek oluşturduğunuzda 2k banka hesabınızdan kesilir
Öldüren oyuncu, öldürdüğü oyuncudan kazandığı insure değerinin %10unu server çeker
ve bu tarzda taxlar eklenerek çok hızlı yükselen oyundaki gold miktarının artış ivmesi azaltılabilir

Kullanılacak Haritalar

Malas olmamalı (Doom Dungeon dışında), mümkünse ilshenardaki bankalar da kapatılmalı ve tüm herkesin banka işlemleri ve ticaret işi için Britain'de toplanması sağlanmalı.

Artifactlar

DF ve Minor Artifact puanı kaldırılsın ve Doom artifactları orjinal değerleriyle düşürülsün ve herhangi bir filtre uygulanmasın.

Leviathandan herhangi bir drop düşmesin, macro ile kasılıyor.

Derici&Madenci

Tüm bu gatherer karakterlerin Feluccada tehlikeye açık bölgede çalışması sağlanmalı.

Şehir içlerinde deri ve yün veren yaratıklar kaldırılmalı, SHEEP spawnları VENÜS'ün belirleyeceği GZ dışı bir yere taşınmalı.Bu işi yapıyorsanız kesinlikle tehlikeye açık olmalısınız; bu iş GZ içinde yapılmamalı zaten macro!

Şehir içlerinde maden olarak kazılabilen tilelar bir şekilde engellenmeli ve yine otomatik şekilde kasan arkadaşlar tamamen GZ dışında bu işlerini yapmalı.

Mining skilli olanların Ilshenar haritasına recall/sacred journey ile geçişi engellenmeli.
Ilshenar haritasındaki yaratıklar hiç bir şekilde deri vermemeli.

Barbed ve horned deri sadece DESTARD dungeondan sağlanmalı.
Spined deri yine DESPISE üst kat ve belirlenecek 2. bir dungeondan sağlanmalı.

Böylece RENKLİ DERİLER macro ile kasılamayacak ve hem birilerine iş imkanı sağlayacak hem de oyuna ekstra aksiyon getirecektir o bölgelerde.

BOD SİSTEMİ

BOD SİSTEMİne dahil hiçbir tamamlanmış BOD, GOLD/ALTIN vermemeli. Oyunda niye GOLD değersiz diyorsanız bu GOLD nereden geldiğine bakınız.Oyundaki tüm bu GOLDun büyük bir cogunlugu bu BOD ödüllerinden geliyor.Bunlar zaten fabrikasyon ile yapılan şeyler, al barbed kitini yeter.

BOD filtresi olmamalı ve 4 props full parçalar kolay basılabilir olmalı.

Etkinlikler ile ilgili önerim

PVP turnuvaları haftada 1 gün pazar günü 17.00 gibi yapılmalı ve güzel ödülleri olmalı ( geçici 1 haftalık totem gibi kazanan karakterin takabileceği sadece)

Onun dışında akşam saatlerinde PVP turnuvaları yapılmasın, mevcut veya olası actionı öldürdüğünü bolca gözlemledim oynadığım dönemde.

Britain Köprü-Tarla-Moon ve Bucs Teleporterdaki güzel lokasyonlu arsalar

Bu evler/arsalar ilerleyen zamanlarda açık arttırma ile satılmalı.Taban alanları Venüs tarafından atılmalı.

Harrower Sistemi

Champion kafaları 1 ay süreyle geçerli olsun, 1 ay sonunda altara yerleştirilmeyen kafalar silinsin.Harrower sabah 11:00 ile gece 03:00 arasında spawn olabilsin.1 saat içinde kesemezseniz yok olsun harrower oyun dünyasından.

İlginizi çektiğini düşünüyorsanız daha düşündüğüm birçok şey var, onları da eklerim talep olursa ama önce alıştığınız ve oyunu öldüren hastalıklı oyun anlayışınızdan vazgeçmesi gerekiyor çoğu kişinin.

Miraul Artaxata [FTG]
For The Glory

Yaratıcı ve güzel tebrik ederim. Destekliyorum.

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder  
18 Ksm 2017 13:55
Barnabas
Bilge

Teşekkür: 30

Barnabas
Bilge
Alıntıyla Cevap Gönder
Açıkcası ;
ne yaparsanız yapın serverın bir bitiş tarihi olacak,
ne yaparsanız yapın memnun edemeyeceğiniz birileri olacak,
Ve ne yapmış olursanız olun "şunu isteriz bunu isteriz" diye burada bağıranların bir çoğu 2 aya kalmadan kendileriyle çelişecek şekilde buralarda ağlayacak bir çoğuda bırakacak.

Bunca yıldan sonra bir uo aos server nasıl olmalı nasıl daha genel ve kalabalık bir kitleye hitap eder olayını Venüs e ben öğretecek değilim. Kraliçem bir alçak gönüllülük göstermiş herkesin bir katkısı olsun demiş sormuş ben aklıma gelip istemediklerimi yazdım o kadar.

1- Venüs yokken zaten oyunda bulamadığım bir işlevi olmayan gereksiz GM ler istemiyorum.

2- Kendini Venüs'ün arkadaşı olarak konumlandırmış istediği an forum kurallarına saçma sapan yasaklı kelimeler ekleyip ceza yağdıran über yetkili forum inekleri istemiyorum.

3- "Zor olsun Zor olsun lütfen serverın ömrü uzun olur herşeyi götümüzden ter akarak yapalım" deyip sonrada "ah hayat vaktimiz yok oynayamıyoruz iş güç" diyerek serverın 3. ayını görmeyen arada foruma yazı yazan gereksizleri istemiyorum.

4- "İtemlerim tamamlanmadan actiona çıkmam abi" diyerek dolaşan 2-1 le actiona çıkamayan eski ünlü guildmaster kırıklarını istemiyorum.

5- "Luna kapatılsın britte hayat dönsün" mantığıyla briti lunaya çevirip her vendoru üst üste koyup 1 ekran boyutlarında brit oynatıp maziyi hatırlayıp bir efkar sigarası yakmaya çalışan arkadaşların fikirlerini de istemiyorum.

6- Her ayar kısılsın diyerek terzinin 423423499989. barbed kitinden hala çıkaramadığı itemi bir günde tamerla çıkartıp craftları mal konumuna düşüren bir ayar varsa onuda istemiyorum.

7- Ben rp ciyim oyudaki tek amacım budur diye gezinip 2 saat sonra playera pislik yaparak "ingame ingame" diye mutluluk gözyaşlarına boğulan gereksizleride istemiyorum.

8- Craftlarında bazı oyuncular tarafından 1. karekter olarak oynandığını algılayamayan, dünyanın en güzel ve teferruatlı craft mantıklı oyununu sadece actiondan ibaret gören insanların craftlar hakkında forumda açılan konulara oy vermesinide istemiyorum.

En Yukarı Git
18 Ksm 2017 14:31
EdwardNewgate
Bilge

Teşekkür: 32
Uyarı: 4

EdwardNewgate
Bilge
Alıntıyla Cevap Gönder
Britteki ekşın noktalarında ki evlerin belirlenip belli bir ücret karşılığında guildlere verilmesi taraftarıyım. Her guild merkezi noktadan 1 ev sahibi olabilir. Bu sayede hem her yer ev olmayacaktır, hem daha sonra gelecek olan guildlerde ekşına dahil bir ev sahibi olabilme şansları olacaktır. Ekşını engellemeden herkesin eşit barınabileceği bir ortam sağlanırsa süreklilik sağlanabilir.

Bu bir önermedir ve fikirlerinizi de merak ediyorum.

En Yukarı Git
18 Ksm 2017 16:14
nekha
Sponsor

Teşekkür: 43
Uyarı: 2

nekha
Sponsor
Alıntıyla Cevap Gönder
Barnabas yazmış:

8- Craftlarında bazı oyuncular tarafından 1. karekter olarak oynandığını algılayamayan, dünyanın en güzel ve teferruatlı craft mantıklı oyununu sadece actiondan ibaret gören insanların craftlar hakkında forumda açılan konulara oy vermesinide istemiyorum.

Dostum Super Mario arkasından sadece UO oynadıysan bu oyunun dünyanın en güzel ve teferruatlı craft mantıklı oyunu olarak düşünmen normal.Craft olarak ne yaptığını anlatırmısın bana detaylarıyla teferruatıyla ?

En Yukarı Git
18 Ksm 2017 16:48
bhanzo
Oyuncu

Teşekkür: 3

bhanzo
Oyuncu
Alıntıyla Cevap Gönder
Neden kimse serverda ki yüksek ping değerlerinden bahsetmemiş ? herkes mi fiber kullanıyor anlamadım.Eğer yeni bir sayfa açılacaksa kesinlikle 150-200 lere çıkan ping'ler düşürülmeli , oynanabilirlik arttırılmalı.Tam anlamam bu işlerden ama bunun sebebi galiba host'un yurt dışı kaynaklı olması.

En Yukarı Git
18 Ksm 2017 18:29
Louis Vuitton
Oyuncu

Teşekkür: 1

Louis Vuitton
Oyuncu
Alıntıyla Cevap Gönder
Groot yazmış:
1)Df ve Paragon puan sistemi olmasın
2)Hayvan eğitmenliği gibi robota bağlatan bir sistem olmasın
3)Major ve Minor artifactlerde luck veya madalya filtresi olmasın
4)Ph zor olsun
5)Rare bineklerin çıkması süreleri uzun olsun görevleri kaldırılsın ticaret görelim
6)Ps sistemi kademeli olması en iyisi

Liste böyle uzar gider ama en önemlisi artık 5 6 ay kas bırak kas bırak olayından çok sıkıldık artık şöyle item,rare binek,artifact gibi şeylerin zor elde edilmesini istiyoruz.Bu oyunu değerli kılan heyecanı taze tutan şey kastıkça bazı şeyleri elde etmektir.Bunları ne kadar zor elde edersek server o kadar uzun ömürlü olur 5 6 ay kasıp bırakmaktansa 2 yıl kasar her anından zevk alırım alırız ve böyle düşünen tek ben değilim eminim Şimdi evliyiz işimiz gücümüz var diyenler olacak ben bunu bahane olarak görüyorum sığındık bu cümlenin arkasına bütün herşeyi hızlıca tüketiyoruz.

+1

En Yukarı Git
18 Ksm 2017 18:37
Meow
Yasaklı

Uyarı: 3

Meow
Yasaklı
Alıntıyla Cevap Gönder
nekha yazmış:
Biraz radikal kararlar almaya ne dersiniz ? Yıllardır diğer oyuncuların önerilerini okuyorum ama kimse sorunun çözümüne dair birşey söyleyemiyor.Hep mevcut olanı az kırparak ama özünü değiştirmeden oluşturulan haliyle oynuyorsunuz sonra da 6 ay dolmadan server bitti diyorsunuz.

Champion Düzenlemeleri:

Champion spawnları akşam 17:00 - gece 02:00 dışında kasılamasın.

PS Kademe Sistemi 105 110 115 120 yerine 100>101>102 şeklinde olsun ve bu champion olayları hep canlı kalması sağlansın.( PSler tamamlanınca champion actionı bitiyor, brit actionı başlıyor o da 2-3 sürüyor sonra server gidiyor )

Barracoon Neira 101 - 105 arası
Semidar Rikktor 105 - 110 arası
Mephitis 110 - 115 arası
Oaks 115 - 120 arası

Prot sistemi komple kaldırılmalı, Champion öldüğünde damage veren kişilere 12 adet PS düşmeli böylece 6 adet PS güvenli bölgede herkeslerden uzağa gidemez ve sıcak bölge içerisinde kalır.Zaten 1er artan PS Kademeli Sisteminde kimse de üzerindeki PSyi kolay kolay basamayacaktır.

Şu görev yapıp 105 110 115 PS veren saçma sistem kaldırılmalı ve PS olayı anlam ve değer kazanmalı.

Serado-Mini Boss Sistemi: EPICUO 2008

Kaptan, pugi vs minor artifactlar boss sistemine bağlansın.( EPIC UO - 2008 : felucca dungeonlarında 6 küçük boss ( mini champion ) öldürülüp cesetlerinden çıkan anahtarlar ile hyloth dungeonın bulunduğu adada serado aktifleştirilerek seradodan düşüyordu minorlar )

Loot ve Craft Item Kalitesi:

4 props full eşyalara herkes çok rahat ulaşabilmeli.
5 props ve full eşyalar zor olmalı.

Insure Parası ile İlgili

Itemlar propsuna göre insurelanmalı.Bunun için bir puanlama sistemi yapılmalı.Her propsun ve intensitysinin bir puanı olmalı ve bu puanların toplamı o itemin SİGORTA DEĞERİNİ belirler.Yani sıradan bir leather cap taktığınızda öldüğünüzde 600 gp öderken, 5 props güzel bir cap takarken öldüğünüzde 2500 gp, totem takarken öldüğünüzde 5000 gp ödersiniz sadece totemin insure için.Böylece azdan az çoktan çok gider., çok iyi itemleriniz varsa bunun bedelini SİGORTAya ödemelisiniz.

Tax Sistemi

Bankayı her açtığınızda 10 gp banka hesabınızdan kesilir
Her çek oluşturduğunuzda 2k banka hesabınızdan kesilir
Öldüren oyuncu, öldürdüğü oyuncudan kazandığı insure değerinin %10unu server çeker
ve bu tarzda taxlar eklenerek çok hızlı yükselen oyundaki gold miktarının artış ivmesi azaltılabilir

Kullanılacak Haritalar

Malas olmamalı (Doom Dungeon dışında), mümkünse ilshenardaki bankalar da kapatılmalı ve tüm herkesin banka işlemleri ve ticaret işi için Britain'de toplanması sağlanmalı.

Artifactlar

DF ve Minor Artifact puanı kaldırılsın ve Doom artifactları orjinal değerleriyle düşürülsün ve herhangi bir filtre uygulanmasın.

Leviathandan herhangi bir drop düşmesin, macro ile kasılıyor.

Derici&Madenci

Tüm bu gatherer karakterlerin Feluccada tehlikeye açık bölgede çalışması sağlanmalı.

Şehir içlerinde deri ve yün veren yaratıklar kaldırılmalı, SHEEP spawnları VENÜS'ün belirleyeceği GZ dışı bir yere taşınmalı.Bu işi yapıyorsanız kesinlikle tehlikeye açık olmalısınız; bu iş GZ içinde yapılmamalı zaten macro!

Şehir içlerinde maden olarak kazılabilen tilelar bir şekilde engellenmeli ve yine otomatik şekilde kasan arkadaşlar tamamen GZ dışında bu işlerini yapmalı.

Mining skilli olanların Ilshenar haritasına recall/sacred journey ile geçişi engellenmeli.
Ilshenar haritasındaki yaratıklar hiç bir şekilde deri vermemeli.

Barbed ve horned deri sadece DESTARD dungeondan sağlanmalı.
Spined deri yine DESPISE üst kat ve belirlenecek 2. bir dungeondan sağlanmalı.

Böylece RENKLİ DERİLER macro ile kasılamayacak ve hem birilerine iş imkanı sağlayacak hem de oyuna ekstra aksiyon getirecektir o bölgelerde.

BOD SİSTEMİ

BOD SİSTEMİne dahil hiçbir tamamlanmış BOD, GOLD/ALTIN vermemeli. Oyunda niye GOLD değersiz diyorsanız bu GOLD nereden geldiğine bakınız.Oyundaki tüm bu GOLDun büyük bir cogunlugu bu BOD ödüllerinden geliyor.Bunlar zaten fabrikasyon ile yapılan şeyler, al barbed kitini yeter.

BOD filtresi olmamalı ve 4 props full parçalar kolay basılabilir olmalı.

Etkinlikler ile ilgili önerim

PVP turnuvaları haftada 1 gün pazar günü 17.00 gibi yapılmalı ve güzel ödülleri olmalı ( geçici 1 haftalık totem gibi kazanan karakterin takabileceği sadece)

Onun dışında akşam saatlerinde PVP turnuvaları yapılmasın, mevcut veya olası actionı öldürdüğünü bolca gözlemledim oynadığım dönemde.

Britain Köprü-Tarla-Moon ve Bucs Teleporterdaki güzel lokasyonlu arsalar

Bu evler/arsalar ilerleyen zamanlarda açık arttırma ile satılmalı.Taban alanları Venüs tarafından atılmalı.

Harrower Sistemi

Champion kafaları 1 ay süreyle geçerli olsun, 1 ay sonunda altara yerleştirilmeyen kafalar silinsin.Harrower sabah 11:00 ile gece 03:00 arasında spawn olabilsin.1 saat içinde kesemezseniz yok olsun harrower oyun dünyasından.

İlginizi çektiğini düşünüyorsanız daha düşündüğüm birçok şey var, onları da eklerim talep olursa ama önce alıştığınız ve oyunu öldüren hastalıklı oyun anlayışınızdan vazgeçmesi gerekiyor çoğu kişinin.

Miraul Artaxata [FTG]
For The Glory

Şu safsataları dikkate alan o kadar çok kişi var ki.. Bu da hiç akıllanmayacağımızı gösteriyor. İnsanlar geçen Wou'nun zorluğundan yakındılar, gelmiş hala zorlaştırmaya çalışıyorlar. Yok Luna olmasın, yok delay koyalım kurbağalar 10sn bir zıplasın, kuşlar uçmasın, hydralar uçan tekme atsın. Acayip acayip şeyler yazmış millete o katılıyorum falan yazmış. Serveri şu adamın söylediği ayarlarda açmanızı o kadar çok istiyorum ki bilemezsiniz. Bakalım ne olacak..

Konumuza dönecek olursak Venüs çok büyük hatalar yaptı. Kendisine verilen krediyi sonuna kadar kullandı, hatta limiti aştı icra kapısına dayandı. En başından beri insanlar ondan klasik bir AOS sunucusu açmasını istedi ama o fantastik şeylerle uğraştı. Hele dericiyle a brown bear kestikten sonra spawn olan a lich efsaneydi. Yani bunu nasıl düşündün çok merak ediyorum. Bir insanın aklına böyle bir şey nasıl ve neden gelir? Şöyle geriye bakıyorum da her şeye rağmen serverı bırakmamışız. Venus insanları öyle bir hale getirdi ki insanlar gidip Bealzebub'un serverında oynadılar. Ki UO camiasının büyük bir çoğunluğu Hadi'yi sevmez. Buna rağmen onun serverında oynuyorlar düşünün.

Düşmeyen Oaks kafası, bir türlü delay konulamayan ata inip binme, bir türlü ayarlanamayan büyü dmgleri, bir türlü ayarlanamayan warior dmgleri, bir türlü ayarlanamayan bola, bir türlü ayarlanamayan lance, bir türlü çıkmayan 5 props set. Bu liste uzaaaar da uzar. Ulan 1000 taneyi aşkın barbed bastım doğru düzgün 2-3 parça set parçası çıktı. İnsanlar tüm bu rezilliğe alternatif olmadığı için katlandı. Kimse Venüs'ün kara kaşına kara gözüne hayran değil. Venüs dediğiniz kişi şişirilmiş koca bir balondur.

Gördüğüm kadarıyla bunların hiçbirinden ders çıkarılmamış. Garip garip ucube kişiler gelmiş o olsun bu olmasın diyor. Venüs bunları dikkate aldığı sürece Wou'dan hiçbir cacık olmaz. Bak abicim Wou 2010 save dosyasını kopyala Uo'nun içine yapıştır. Bu kadar basit. Oynamayanlara da s*ktirin gidin çek. Era'ya artık yetki ver, not almaktan başka bir şey yapmıyor. Düşük profilli admin istemiyoruz.

En Yukarı Git
18 Ksm 2017 18:56
Ajdar
Efsane

Teşekkür: 14

Ajdar
Efsane
Alıntıyla Cevap Gönder
Meow yazmış:
Bak abicim Wou 2010 save dosyasını kopyala Uo'nun içine yapıştır. Bu kadar basit. Oynamayanlara da s*ktirin gidin çek.

+1

En Yukarı Git
18 Ksm 2017 19:14
Meow
Yasaklı

Uyarı: 3

Meow
Yasaklı
Alıntıyla Cevap Gönder
Yazmayı unutmuşum, Dalaksızların tüm forum hesaplarına ip ban atıyorsun ve Wou eski ihtişamlı günlerine geri dönüyor.

En Yukarı Git
18 Ksm 2017 19:16
Didier Drogba
Efsane

Teşekkür: 67
Uyarı: 1

Didier Drogba
Efsane
Alıntıyla Cevap Gönder
Meow yazmış:
Bak abicim Wou 2010 save dosyasını kopyala Uo'nun içine yapıştır. Bu kadar basit. Oynamayanlara da s*ktirin gidin çek.

9 yıldır o düzende açılıyor bütün sunucular, o yapının üstüne bir şeyler inşa ediliyor ve olmuyor. Artık o yapıdan kurtulmamız gerekiyor df puanı ggs rare filtre vs vs zor olsun diye yırtınılan her şey zarar verdi ultimaya.

En Yukarı Git
18 Ksm 2017 19:31

Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız Sayfaya git: Önceki, 1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 16, 17, 18, Sonraki
10. sayfa (Toplam 18 sayfa) [ 180 mesaj ]  

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız