Yetenek Açıklamaları ve Nasıl Geliştirilir Bilgisi |
Yazar
Mesaj
Archer
Açıklamalar:
Okçuluk, uzaktan düşmanlarınıza saldırmak için kullanabilirsiniz. Silahı ve okları Bowcraft/Fletching skilli ile yapabilirsiniz. Ok ve Yay olmadan savaşmanız mümkün değil. Hedef tahtalarının olduğu yerlerde kolaylıkla bu skill'i kasabilirsiniz.
[Strateji]
Anti-Makro yok, Çalışma yapılarak ve ok atarak bolca skill arttırılabilir.
[Title]
Archer.
Chivalry
Açıklamalar:
Chivalry, bir warrior için çok gerekli bir skill. Bu skill'i kullanabilmek için Ankh taşından 'Tithing Point' almalısınız. Altın karşılığı aldığınız Tit ile ve büyünün gerektirdiği manayı da kullanarak büyü kullanabilirsiniz. Tit almak için Ankh taşının yanında 1 kere tıklayın ve 'Tithe Gold' seçin. Chivalry büyüleri savaştaki başarıyı arttırmaya yöneliktir. Bir Paladin, yani atlı savaşçı için kolaylıklar sağlar. Kendine özel bir sistemi vardır.
Bu skill'i kullanmak için Beyaz Kitap 'Book of Chivalry' satın almalısınız. Bunu bir 'Keeper Of Chivalry' vendorundan alabilirsiniz. Toplam 10 büyüsü vardır.
Paladinlerin şehri Luna, orada bulabilirsiniz Chivalry vendoru. Büyüler ve ne işe yaradıkları için 'Spells (Büyüler)' bölümüne bakın.
Bir Paladin için Karma çok önemlidir. Öyle ki birçok büyünün etkisi Karma'nın pozitif(+) olması durumunda artmaktadır...
[Strateji] Anti-Makro var. 00.0 - 30.0 arası NPC Keeper Of Chivalry, 30.0 - 40.0 arası Consecrate Weapon, 40.0 - 55.0 arası Divine Fury, 55.0 - 69.0 arası Enemy of One ou Dispel Evil, 69.0 - 88.0 arası Holy Light, 88.0 - 100 arası Noble Sacrifice ile Gmleyebilirsiniz.
[Title]
Cartographer.
Fencing
Açıklamalar:
Fencing, savaşma sanatlarından biridir. Bu teknikte hız çok önemlidir, hızlı fakat zayıf saldırılar. En çok bilinen silahı Kryss tir. Verilen Damage (hasar) Tactics %50, Fencing %50 olarak belirlenir. Bu aynı zamanda silah özelliklerinize göre de değişir.
Fenc kasmak için bir Fencer silahı ile yaratıklara dalmalısınız. Poisoning Skill'inin Fencerlar için önemi çok büyüktür. Öyleki (her ne kadar swordsmanship skillli de kullanabilse de) silahlarının en büyük özelliği Poison (Zehirli) vuruşlar yapabilmektir. Poisoning skill'inizin derecesine göre +1 level zehirli vurabilirsiniz.
Age Of Shadows zamanında Swing Speed'e cap yoktu. Samurai Empire'ye geçiş ve OSI nin Publicleri ile birlikte saniyede 1 kere vurabilmek gibi bir kural geldi.
Bu kuralla birlikte 'Assain' karakterler önemini kaybetti diyebiliriz.
[Strateji]
Anti-Makro var. Sürekli bir Fencer silahı ile çalışma yaparak kasılıyor.
[Title]
Fencer.
Focus
Açıklamalar:
Focus, genel anlamda Hit Point (canınızın) ve Stamina'nın dolma hızıdır. Bu skill'in önemini oyunun başlarında görebilirsiniz. Hele de statlarınız kötü bir durumda yani henüz kasılmamışsa arasıra yürüyemediğinizi ve staminanızın hiç kalmadığını göreceksiniz. Bu skill oranında Staminanız dolacaktır.
Bir Paladin büyüsü olan Divine Fury (Divinum Furis) Staminayı fulllemek içindir, ya da Refresh Potionları da hemen hemen aynı işi görür. Bu nedenle bu skill yerine alternatif skilller seçilebilir.
[Strateji]
Anti-Makro yok. Stamina ve HP (Hit Point) kendiliğinden dolarken gain alımı başlayacaktır.
[Title]
Stoic.
Mace Fighting
Açıklamalar:
Savaşma tekniklerinden biri Mace Fighting. Genel anlamda gürz gibi cüsseli, ağır silahları kullanabilmek olarak görebiliriz. Bunlar genelde 2 elli (two-handed) silahlardandır. Yavaştırlar ama verdikleri damage (hasar) açısından biraz farklılık gösterirler.
[Strateji]
Anti-Makro var. Skill silahlarını kullanarak geliştirin.
[Title]
Parrying
Açıklamalar:
Kalkan orta çağda kendini savunmanın en iyi yoluydu. Tarihi filmlerde görmüşsünüzdür askerleri ve komik görünümlü ama çok işlevli kalkanlarını.
Kalkanı kullanabilmek gerekir değil mi? Işte bu yetenek size kalkan kullanma, saldırıyı savurma için gerekli olacaktır. Bu şekilde kalkan bir anlam ifade edecektir. Yoksa 0 parry ile kalkan kullanmak sadece kalkanın resistlerinden yararlanmaktır. Aynı şekilde Parry 100 olan birinin iki elli silah kullanması da ayrı bir tuhaf olur.
[Strateji]
Anti-Makro yok. Bu skilli kasmanın en iyi yolu etrafınıza koyun, kedi, börtü böcek (tabi az damage verecek hayvanlar) doldurup kendinize saldırtmak ve War'ı açıp kapayıp almak elinize kalkanı. Üzerinizde yuvarlak bir beyaz halka görürseniz 'periye geldi' diyenlerin neyi kastettiğini anlayacaksınız.
[Title]
Swordsmanship
Açıklamalar:
Savaşma tekniklerinden kılıç kullanabilme yeteneği. Doğrusu sadece kılıç değil Sw türü tüm balta, keser, tırmık ne ararsan kullanabilmeniz için gereken skill. Bilinen en güzel saldırısı Armor Ignore olup en önemli silahı Longsword dur.
Fenc gibi hızlı ya da Mace gibi yavaş değil, tam ortası diyebiliriz. Özellikle Samurai Empire den sonra değer kazanan oldu warrior türleri arasında.
Lumberjack ve Tactics gerekli hasarı arttırmak için.
[Strateji]
Anti-Makro var. Sw türü silahlar kullanın.
[Title]
Swordsman
Tactics
Açıklamalar:
Savaşma taktikleri bilgisi diyebiliriz. Bunun için savaşmanız gerekiyorki öğrenebilesiniz ve taktik yaratabilirsiniz. Genelde 2 düşmanla birlikte savaşırken, attack yön değiştirirken daha çok gain alırsınız. Genelde hangi warrior skill'i olursa olsun kullandığınızda gain alımı başlar. Damage (hasar) oranını %100 arttırır (GM Tactics).
Fenc gibi hızlı ya da Mace gibi yavaş değil, tam ortası diyebiliriz. Özellikle Samurai Empire den sonra değer kazanan oldu warrior türleri arasında.
Lumberjack ve Tactics gerekli hasarı arttırmak için.
[Strateji]
Anti-Makro yok. Sürekli saldırarak bu skill arttırabilirsiniz.
[Title]
Warrior
Wrestling
Açıklamalar:
Yumruk kabiliyeti. Sadece ellerinizi kullanarak hasar verebilmek. Bir mage iseniz oldukça işinize yarayacak. Çünkü Warriorların saldırılarından korunabilirsiniz. Biz buna kısaca Evasion diyoruz.
Sadece Wrestling pek işinize yaramaz. Bunun asıl amacı Magelerde Warriorlardan korunmak, aynı zamanda özel vuruşlarından onların silahını düşürebilir ve zaman kazanabilirsiniz.
[Strateji]
Anti-Makro var. Bir hayvanı yumruklayın. Ama dikkat edin yumruklarınızdan ölmesin.
[Title]
Alchemy
Açıklamalar:
Bu skill, iksir (magic potions) yapmak için kullanılır. Bunlar belli işlevlere sahiptir ve 'Mortar and Pestle' kullanılarak yapılır. Her poti yapılırken reg ve boş bir şişe (Empty Bottle) ister. Istediği regleri Alchemy Menu'de görebilirsiniz.
Bottle yerine çantanızda bir 'Keg' bulundurmanız daha iyi bir yöntem. Yapacağınız iksirler bu Keg'de yerini alacaktır. Ama dikkat edin sadece 1 tür iksir keg ile doldurulur. Yani yarısı Cure, yarısı Poison olamaz. Keg doldurduktan sonra reg harcamadan ve herhangi bir skill gerekmeden Keg'e iki defa tıklayarak potilerinizi oluşturabilirsiniz (Dikkat edin boş şişe mutlaka olmak zorunda).
[Strateji]
Success Change geçerli, Anti-Makro yok!. En güzel kasma yöntemi Teach ile 30.0 yapmak 30.0 - 35.0 Strenght 35.0 - 45.0 Greater Agility, 45.0 - 55.0 Greater
Strenght, 55.0-65.0 Greater Heal, 65.0-90.0 Greater Explosion, 90.0 ve üstü Deadly Poison Potion yapmak.[Yardımcı Skilller]
Taste ID, Poisoning, Magery...
[Title]
Alchemist.
Evaluating Intellingence
Açıklamalar:
Evaluating Intellingence, bir hayvanın, yaratığın ya da oyuncunun zeka seviyesini öğrenmenizi sağlar. Bunun en büyük magelere yararı vardır. Mage büyü etki seviyesini arttırır. Tactic ile Warrior skilleri arasındaki ilişki gibi Mage ile Eval Int arasında da böyle bir ilişki vardır... Yalnız dikkat edilmesi gereken, karşı taraf Resisting Spells konusunda ne kadar iyiyse Evaluation Intellgence'in vereceği etki o kadar azalacaktır...
Kullanımı, skills penceresinde Evaluation Intelligence'i pencere dışına doğru sürükleyin ya da yanındaki mavi butona sonra da zeka seviyesini öğrenmek istediğiniz oyuncu, yaratık ya da hayvana tıklayın.
[Strateji]
Anti-Makro var. Bu skill'i INT'i az hayvanlarda kullanırsanız daha hızla gain alırsınız. Normalde kolay kasılan bir skilldir.
[Title]
Scholar.
Inscription
Açıklamalar:
Inscription, güzel yazı yazma sanatı, kitapları kopyalamaya yarayan bir skill olsa da. En çok bilinen yanı Büyü yazmak, hazırlamak, tamamlamak ve Runebook (Gezi Kitapları) yapabilmek için gerekli skilldir.
Yazılan bir büyü, normalde harcadığı mana kadar sizdende harcar. Dolayısıyla Intelligence (INT-mana) yüksek olmalı. Skill'inize göre büyüler yazabilmektesiniz. Samurai Empire ile gelen bir özellik olarak Necromancy kitaplarını da doldurabiliyorsunuz.
Bu büyü aynı zamanda Mage (Büyücü) sınıfı için Damage (hasar) arttırıcı bir etkiye sahiptir (%20). Bu etkiyi Lumberjack ve Swordsmanship skilllerindeki etkileşime benzetebiliriz.
[Strateji]
Anti-Makro yok. Skillinize uygun büyü yazın. 00.0 - 30.0 arası NPC Scriber, 35.0 - 65.0 arası 4 Circle, 65.0 - 85.0 arası Recall Scroll, 85.0 - 94.0 arası
Energy Bolt ve Mark Scroll, 94.0 - 100 arası Resurrection Scroll ile Gmleyebilirsiniz.
[Title]
Scribe(r).
Herşey Tam Ama Büyü Yazamıyorum?
Sizce gerçekten herşey tam mı? Eğer büyü yazamıyorsanız aşağıdakilerin olup olmadığını kontrol edin...
- İlgili büyüye sahip misiniz? (Mesela Gate Travel büyüsü yazacaksınız. Eğer Gate Travel büyüsü, büyü kitabınızda yoksa yazamazsınız. Önce büyülere sahip
olmalısınız.)
- Yeterli büyü malzemesi (Reagent) var mı?
- Kağıdı yazarken istediği mana puanına sahip misiniz?
- Yeterli sayıda boş scroll (kağıt) var mı?
- (Runebook yapıyorsanız) Recall Rune var mı?
Magery
Açıklamalar:
Büyücülük, büyüleri kullanabilmek. Spell book (büyü kitabı) içinde max. 64 büyü bulunan bir kitaptır. Bu büyüler 8 sayfada toplanmıştır. Bu 8 sayfa 8 ayrı skill derecesi ile belirlenmiştir. Yani eğer bu skill derecesiniz 80 olmadan 8. sayfadaki büyüleri kullanamazsınız 'Spells Fizzle' (Söz uyumsuzluğu) gerçekleşir.
Spell Damage (Büyü hasar etkisi) 3 yeteneğe bağlı artar. Magery, Evaluating Intelligence ve Inscription. Magery diğer yeteneklerden farklıdır diyebiliriz.
Çünkü sırf sahip olacağınız Full Spellbook ile 'Resleyebilmek, savaşabilmek, can basabilmek...' gibi birçok özelliğe sahip olacaksınız. Tabi kazanımlarının yanında kaybettirecekleri de olacak. Örnek olarak büyünün gerçekleşme süresi (Casting) ve iki büyü arası bekleme süresi (Cast Recovery). Bu ikisini hızlandırmak için FC-FCR özellikleri fazla olan itemler kullanmalısınız ki daha hızlı büyü yapabilesiniz.
[Strateji]
Anti-Makro var. 50 den başlatırsanız eğer skill durumunu. Invisibility (An Lor Xen) büyüsünü tekrar edin. Daha sonra 70-75 arası bir - (eksi) Mage silahı bulun. Bu skill derecenizi düşürecektir. Ve aynı büyüyü yeniden kasın. Bu şekilde grandmaster hali alabilirsiniz. 100-120 arası ise 8. Sayfa büyülerini kullanın. Genel Olarak 00.0 - 30.0 arası NPC Mage, 35.0 - 45.0 arası Fireball ou Bless, 45.0 - 65.0 arası Lightning, Magic Reflection ve Arch Protection, 65.0 - 90.0 arası Invisibility, 90.0 - 100 arası Earth Quake ile Gmleyebilirsiniz.
[Title]
Scholar.
Meditation
Açıklamalar:
Meditation (Meditasyon) mananın dolum hızında etkili bir yetenektir. Bu ne kadar fazla ise mana o kadar hızlı dolacaktır. Büyüyü kullanabilmek için Skill Penceresinden sürükleyin ya da bu penceredeki mavi butona basın.
Meditasyon dönemi sırasında mana daha hızlı dolacaktır. Ama unutmayın küçücük bir etki ile meditasyon durumu bozulabilir.
[Strateji]
Anti-Makro var. Iki şekilde kasabilirsiniz. Kendiliğinden mana dolum zamanlarında ya da skill'i kullanarak.
[Title]
Medium.
Necromancy
Açıklamalar:
Necro, yani ölülerin dünyasının büyücüleri, gelişmiş büyüleriyle Magelerden ayrılır. Sahip oldukları 16 lık Necromancy Spell Book'u skill derecesine göre kullanabilirler.
Bu skillin damage (hasar) büyülerinde etkili olan skill Spirit Speak yeteneğidir. Bu ne kadar çoksa vereceğiniz etki o kadar çok olacaktır.
[Strateji]
Anti-Makro var. 00.0 - 30.0 arası NPC Necromancer ve Curse Weapon, 30.0 - 54.0 arası Pain Spike ve Wraith Form, 54.0 - 71.0 arası Horrific Beast, 71.0 - 81.0 arası Wither, 81.0 - 99 arası Lich Form, 99 - 100 arası Vampiric Embrance ile Gmleyebilirsiniz.
[Title]
Necromancer
Resisting Spells
Açıklamalar:
Resisting Spells zor kasılan fakat çok işe yarayan bir skilldir. En büyük yararlılığı resistlerinizde olacaktır. Grandmaster bir Resisting Spells derecesine sahipseniz (100), çıplak olarak 40'ar resist gelecektir. Ek resist alırsanız bu artmaz eğer üzerinizdeki resist 40 üzeri olursa yalnız farkedersiniz.
Aynı zamanda bazı mage büyüleri içinde önemli skilllerdendir. Örneğin Paralyze (An Ex Por) için düşünürsek hiç girmeme şansınız olacaktır.
[Strateji]
Anti-Makro var. 00.0 - 30.0 arası NPC Mage, 30.0 - 100 arası Clumsy, Feeblemind ve Weaken Büyüleri ile Gmleyebilirsiniz.
[Title]
Sprit Speak
Açıklamalar:
Mantra (Sözleri): Anh Mi Sah Ko!
Bu yeteneği kullanarak ruhsal enerjinizi heal (can basma) yeteneğine dönüştürebilirsiniz. Eğer etrafta ceset varsa mana gitmez. Ama yoksa 10 mana gider. Her
5 saniye de bir bu yeteneği kullanabilirsiniz. Dolduracağınız can miktarını aşağıdaki formülle hesap edebilirsiniz:
Formül:
1 + Spirit Speak Yeteneği * 0.25 ( +4 Bonus )
Örnek:
120 SS yeteneği ile 1 + ( 120 * 0.25 ) = 31 ve random belirlenen 4 bonusla 35. Bu durumda SS kullandığımız zaman 31-35 arası can basarız.
Kullanmak için Skills penceresinden sürükleyin.
[Strateji]
Anti-Makro var. Makrosunu ayarlayın ve sürekli tekrar edin.
[Title]
Medium.
Begging
Açıklamalar:
Skill menüsünden mavi buton ya da sürükleyerek targete bir NPC (Vendor) alın. Vendor size birazcık para versin. İşte dilencilik. Yaratıklardan para dilenemezsiniz. Bu skill'e sahip olmadan yapabileceğiniz birşey var, Oyundaki diğer playerlardan dilenmek.
[Strateji]
Anti-Makro var, Vendorlardan dilenerek artar.
[Title]
Begger.
Detect Hidden
Açıklamalar:
Gizlenen, saklanmış player ve mobileleri ortaya çıkarmak için kullandığınız skilldir.
Kullanımı, skills penceresinde Dedecting Hidden'i pencere dışına doğru sürükleyin ya da yanındaki mavi butona sonra da kontrol etmek istediğiniz yeri tıklayın. Eğer gizlenen biri varsa görünür olacaktır. Bu skill 80 üzerindeyse engelleri (Trap) da görebilirsiniz...
[Strateji]
Anti-Makro var. Sürekli bu skilli kullanarak kasabilirsiniz.
[Title]
Scout.
Hiding
Açıklamalar:
Kendinizi görünmez (Invisible) yapmak, kendinizi saklayabilme skill'i. Bunun diğer bir yolu Magery skill'i ile kullanılan büyülerin bulunduğu Spellbook'un (Büyü kitabı) Invisibility büyüsü.
Eğer çevrede herhangi bir düşmanınız varsa ve size attacklı durumdaysa bu skill işe yaramayacaktır. Eğer evinizde iseniz bu skill 0 (sıfır) değerinde olsa bile Hide rahatlıkla olursunuz. Bunun dışındaki durumda skill'inize göre Hide olma şansınız artar. Hatta 60 dan sonra rahatlıkla Hide (Görünmez) olabilirsiniz. 'Dedect Hidden ya da Magery büyüsü Reveal' ile sizi bulabilirler.
[Strateji]
Anti-Makro var. Sürekli hide olmaya çalışarak kasın.
[Title]
Lockpicking
Açıklamalar:
Kilitli sandıkları açabilmek, çilingir :) Bu skill için Lockpick gerekir. Bu item'e iki defa tıklarsanız size açmayı istediğiniz kutuyu işaretlemeniz için bir target (hedef) çıkacaktır. Kilitlenme derecesi (Lock Level) büyükse daha çok skill isteyecektir.
Hazine sandıklarını açabilmek için, paragon sistemi ile birlikte paragon kutularını kullanabilmek için ihtiyacınız olacaktır. Unutmadan Mage büyülerinden 'Telekinesis' hazine sandıkları için kullanabileceğiniz bir skill.
Tehlikeli bir yanı ise sandıkların Trap (tuzak) taşıyabilir nitelikte olabilmesidir. Bu durumda açan siz olacağınız için en çok da siz etkilenirsiniz.
[Strateji]
Anti-Makro var. Skillinize uygun sandıklarla çalışın.
[Title]
Poisoning
Açıklamalar:
Silahlara poison (zehir) sürebilmeniz için gerekli skill. Basit zehirleri 25-30, orta hallileri (Greater) 55-60 ve en öldürücü zehirleri (Deadly) 90-95 skill
derecelerinde sürebileceksiniz. Böylece düşmanlarınızı zehirleyebilirsiniz.
[Strateji]
Anti-Makro var. Silahlara zehir sürün. Poisoning kasmak sabır işidir. Sunucumuzda Poisoning yeteneğinin skill gain hızı oldukça düşük. 20-40 kullanımda 0.1
gelmekte. Hatta bazen 1 keg harcayarak yine de gain almadığınız olabilir. Bu nedenle sabırla kasmaya devam edin. Ama kasarken doğru yöntemi kullanın.
Örneğin:
- 55.0'a kadar Lesser Poison Potion sürerek.
- 70.0'a kadar Poison (Normal) Potion sürerek.
- 95.0'a kadar Greater Poison Potion sürerek.
- 100.0'a kadar Deadly Poison Potion sürerek.
[Title]
Remove Trap
Açıklamalar:
Açtığınız her sandık sizce güvenli midir? Ya içine bomba momba koydularsa? İşte bu durumu temizlemek ve güvenle sandığı açmak için ideal bir gereksiz skill daha. Kullanabilmeniz için Dedect Hidden & Lockpicking en az 50 olmak zorundadır.
[Strateji]
Anti-Makro var. Trap derecesine göre kasın.
[Title]
Snooping
Açıklamalar:
Snooping çantaları açabilmek için gerekli skilldir. Yanına yaklaştığınız diğer bir oyuncunun Paperdoll'unu açın. (Bunu Wardan çıkıp 2 defa o oyuncuya tıklayarak yaparsınız.) Sonra çantasına iki defa tıklayın. Skill yetiyorsa kolay açacaksınız demektir. Ama sadece açar ve bakarsınız ne var ne yok. Çalmak için Stealing gerekli.
[Strateji]
Anti-Makro var. Sürekli çanta açmaya çalışın. Açmaya çalıştığınızda fail verirse (açamazsanız) etraftakilere bir ileti gidebilir (eğer skill az ise). Bu ileti ile rahatsız olacakları ve sizden kaçacaklarını düşünebilirsiniz. Bu nedenle kendi açtığınız fake bir char ile kasın.
[Title]
Pickpocket.
Stealing
Açıklamalar:
Hırsızlık kötü birşeydir. Ama sonuçta herşey Role Play adına! başkalarından blessli olmayan ya da insure (sigortalı) olmayan itemleri çalabilirsiniz.
Çaldığınız itemin ağırlığı çok önemli. Skill arttıkça 20.0 weight ağırlığına kadar çalabileceksiniz.
Eğer yakalanırsanız ve Guard Zone deyseniz guard çökecek ve öleceksiniz. Yani crim olursunuz. Eğer Altın, bandaj gibi itemler çalıyorsanız ve bunlar oldukça azlaysa mesela 200 gold. Bunun belli miktarı çalınır.
Hırsız guildine girmek için Stealing Guildmaster'ı bulmalısınız. 1 hafta olmalı Accountu açalı ve 48 saat online olmuş olmanız gerekiyor. Ayrıca 60 snooping ve 60 stealing lazım. Peki ne yararı olacak ? Kill veremeyeceksiniz öldürülünce ama şekil, isim değiştirebileceksiniz.
[Strateji]
Anti-Makro var. Çalmak için Snooping ile çantayı açın ve bu skill e tıklayıp itemi seçin. Sürekli bunu yaparak kasmalısınız. 00-15 arası 1 Stone, 15-25 arası 2 Stones, 25-35 arası 3 Stones, 35-45 arası 4 Stones, 45-55 arası 5 Stones (Shovel), 55-65 arası 6 Stones (Bow), 65-75 arası 7 Stones (Crossbow), 75-85 arası 8 Stones (Heavy Crossbow), 85-95 arası 9 Stones, 95-100 arası 10 Stones itemler çalarak Gmleyebilirsiniz.
[Title]
Pickpocket.
Stealth
Açıklamalar:
Gizlenerek yürüyebilmek. Bunun için en az 80 Hiding skill i gerekiyor. Hide olduktan sonra bu skill'i kullanacaksınız. Eğer başarılı iseniz birkaç adım atabileceksiniz görünmez olarak.
[Strateji]
Anti-Makro var. Hide olun ve bu skill'i kullanın.
[Title]
Arms Lore
Açıklamalar:
Silahların ve zırhların fiziksel özellikleri hakkında bilgi almanızı sağlar. Skill penceresinde mavi butona tıklayarak ya da onu pencere dışına sürükleyerek
kullanılır. Bu skill'in Wrestling üzerindeki etkisi, Disarm ability (özel vuruş) kullanma başarısını arttırır.
[Strateji]
Anti-Makro var, Çeşitli silahlar üzerinde bu skill kullanılırsa skill arttırılır.
[Title]
Warrior.
Blacksmithy
Açıklamalar:
Silah ve zırh yapmak için gerekli bir crafter skill... Ingot kullanarak silah yapılıyor. Ingot, Mining skill'i ile tinkerlerden alacağınız çekiç ya da kürek ile kazarak elde ettiğiniz Orelerin Anvil'de eritilmesi ile ortaya çıkar. Daha sonra genelde Forge'nin yanında bulunan Anvil'in yanında 'Smith's Hammer' e iki defa tıklayarak Blacksmithy menüsüne geçilir ve buradan skill'inizin yettiği tüm silahları yapabilirsiniz.
Blacksmithy menüsünde 'Enhance Item' ile kaplayabilir, 'Repair Item' ile tamir edebilirsiniz. Kaplarken itemin patlayabileceğini unutmamak gerekir. 'Smelt Item' seçeneği ile silahı eritip tekrar ingot haline getirebilirsiniz (Harcanan ingotun yarısı backpack'e düşecektir).
BS Bodları (Bulk Order Deed) ile bir Blacksmithy vendorundan görev alabilirsiniz. Bu görevi 70'e kadar 2 saatte bir, 70 skillden sonra 6 saatte bir alırsınız. Görevi tamamladığınızda vendor hediye ve gold verecektir. Büyük bodlardan 'Runic Kit' çıkabilir. Bununla özellikli silahlar yapabilirsiniz.
Grandmaster bir BS karakteri, silah üzerine kendi adını yazar. Item Exceptional ise Damage Increase %35 kesinlikle eklenir.
[Strateji]
Anti-Makro yok, 30'da teachlediğimiz skilli, 36.7'ye kadar Cutlass, 45.3'e kadar Kryss, 90.0'a kadar Short Spear, 100.0'a kadar Platemail Gorget yaparak kasabilirsiniz...
[Title]
Smith.
Bowcraf & Fletching
Açıklamalar:
Ok ve Okçu Silahı yapımında kullanacağınız skill. Bunun için bowyer vendorundan 'Fletcher's Tools' almalısınız. Yanınıza odun 'logs' ya da 'boards' alarak yapıma başlarsınız.
[Strateji]
Anti-Makro yok, Bow > Crossbow ve Heavy Crossbow'u 30-60-90 skille ulaştığınızda sürekli yaparak hızlı gain alabilirsiniz.
[Title]
Bowyer.
Carpentry
Açıklamalar:
Tahta işlemeciliği. Carpenter's Tools.. (Çekiç, Testere vs..) kullanılarak açılan menüden skill'inize uygun itemleri (eşya) yapabilirsiniz. Bazı eşyaların yapımı Tailoring, Tinkering, Magery, Musicianship ve Blacksmithy skilllerini belli bir oranda istemektedir.
[Strateji]
Anti-Makro var. 00.0 - 30.0 arası NPC Carpenter, 30.0 - 40.0 arası Medium Crates, 50.0 - 55.0 arası Large Crate, 55.0 - 73.0 arası Wooden Shield, 73.0 - 78.0 arası Quarter Staff, 78.0 - 100 arası Gnarled Staff ile Gm leyebilirsiniz.
[Title]
Carpenter.
Cartography
Açıklamalar:
Hazinecilikte çok önemlidir. Hazine haritalarının (Treasure Map) kullanılmasında büyük kolaylık sağlar. Harita, hazine derecesine göre (level) cartographer skill'i ister. Ve yalnız bir Cartographer hazineyi kazabilir.
[Strateji]
Anti-Makro yok. 00.0 - 20.0 arası NPC Mapmaker, 20.0 - 52.0 arası Local Maps, 62.0 - 65.0 arası City Maps, 65.0 - 67.0 arası Sea Charts, 67.0 - 99.5 arası World Maps, 99.5 - 100 arası Level 2-4 Tattered Treasure Maps ile Gmleyebilirsiniz.
[Title]
Cartographer.
Cooking
Açıklamalar:
Yemek hazırlama skill'idir. Bu skillde yemekleri pişirmek için Kindling, Heat Source(Forge) gibi bir ateş kaynağına ihtiyacınız olacaktır. Pişirme işlemini Cooking Tools (skillet, sifter, rolling pin)'a iki defa tıklayarak yapabilirsiniz.
Sadece pişirilen değil pişirilmedende yemekler hazırlayabilirsiniz. Örneğin: Water (Su) + Flour (Un) = Dough (Hamur) gibi..
[Strateji]
Anti-Makro yok. Yemek hazırlayarak ve pişirerek kasılabilir.
[Title]
Chef.
Item Identification
Açıklamalar:
Bir silahı ya da zırhı tanımlamak demektir. Eğer bu yeteneği kullanarak bir silah ya da armor incelerseniz Durability Bonus kazandıracaksınız. Sadece 1 kerelik bu özellik kullanılabilir.
[Strateji] Anti-Makro yok.
[Title]
Merchant
Tailoring
Açıklamalar:
Kendinize cici bici şeyler dikmek için kullanırsınız. Kumaş türü itemler dikmek için 'Cloth', deri türü itemler dikmek ve set yapabilmek için 'Leather' ihtiyacınız olacak. Bu Leatherler 3 tür olup en basiti Spined (mavi), sonra Horned (kırmızı - mageler için) ve en iyisi Barbed (yeşil-dragon) derileridir.
Eğer 100 ve üzeri ise skill, itemlere adınızı yazdırabilir ve Exceptional itemler dikebilirsiniz. Bunların resistleri de iyi olacaktır. Aynı zamanda oyuna yeni başladıysanız para kasmanında en kolay yolu tailor ve tailor bodçularıyla uğraşmak olacaktır.
[Strateji]
Anti-Makro var. 50 - 51.8 cloak, 51.8 - 74.6 leder gloves, 74.6 - 99.6 oil clot, 99.6 - 100 student gloves ile Gmleyebilirsiniz.
[Title]
Tailor
Tinkering
Açıklamalar:
Ingot kullanarak metal ve taş türü ev eşyaları yapımı için kullanmanız gereken skill. Ingot ihtiyacınız olacaktır ve sevimli ev eşyaları yaparak evinize dekoratif ürünler ekleyebilirsiniz.
[Strateji]
Anti-Makro var. 00.0 - 30.0 arası NPC Tinker, 30.0 - 40.0 arası Froe, 40.0 - 45.0 arası Sledge Hammer, 45.0 - 94.0 arası Lockpick, 94.0 - 100 arası Heating Stands ile Gmleyebilirsiniz.
[Title]
Tinker.
Healing
Açıklamalar:
Bandaj kullanabilmeniz için gereken skill'dir. Eğer 30-40 dan aşağıdaysa 3-4 bandajdan sadece birini kullanabileceksiniz. Bu skill'in yüksek olması bandajın tamamlanma süresinin düşürülmesinde etkilidir. Bandaj basma hızı hem Dextery (El becerisi) hemde Healing skill'ine bakmaktadır. Peki ne kadar Hit Point (can) olduracağı nasıl belirleniyor? Bu sorunun cevabı yukarıda geçen Anatomy Skill'inde saklı. Bu skill fazla ise o kadar çok yara kapatılacaktır.
[Strateji]
Anti-Makro var. Bir hayvan bulun kendinize ve kendinize attacklandırın (mesela atınız). O size dalarken sizin boş durmanız gerek. Bu nedenle WAR'ı açıp kapatın. Ve siz bandaj basmaya başlayın.
[Title]
Healer.
Veterinary
Açıklamalar:
Veterinerlik. Hayvanlarınıza bandaj basabilmeniz için gerekli bir skill. Aynı zamanda bu skill ve Animal Lore'nin yardımıyla Bonded hayvanlarınızı resleyebilmeniz için gereklidir. Bandaj basma hızı Veterinary skill'i ile azalmaktadır.
[Strateji]
Anti-Makro var. Bir hayvanı petinize saldırtın ve hayvanınıza sürekli bandaj basın.
[Title]
Discordance
Açıklamalar:
Güçlü yaratık ve düşman monsterlerin gücünü zayıflatmak için kullanabileceğiniz skill. Bu şekilde daha kolay provoke olmalarını sağlayabilir, rahatlıkla avlayabilirsiniz. Skill'i kullanırken müzik aleti kullanacağınız için Musicianship skill'ine de sahip olmanız gerekmektedir. Büyük yaratıklar için bu skill grandmaster seviyesine yakın olmalı. Bu skill'i hayvan 15 kare uzağınızda olsa da kullanabilirsiniz.
Kullanımı, skills penceresinde Discordance'ı pencere dışına doğru sürükleyin ya da yanındaki mavi butona sonra da bir müzik aletine tıklayın. Ve son olarak zayıflatmak istediğiniz hayvana. Sonraki kullanımda müzik aletini sormayacaktır ve öncekini kullanacaktır. Müzik aleti çantanızda olmak zorunda ve oyunculara bu skill'i kullanamazsınız.
[Strateji]
Anti-Makro var. Sürekli bu skilli kullanarak kasabilirsiniz.
[Title]
Bard.
Musicianship
Açıklamalar:
Musicianship (Müzisyenlik), ne kadar iyi bir tameci olursanız olun, bu skill olmadan büyük hayvanlarla başedemezsiniz :). Müzik çalmanın size bu konuda ne yararı olabilir dersiniz?
Bazı hayvanları uyutmak için müzik çalarsınız. Ve çaldığınız müzik etkileyici olsun ki uyutabilesiniz. Öyleki 'Peacemaking' olarak bilinse de, şöyle bir şehirde çaldığınız müzikten etkilenip savaşı bırakacak bir çok Sosarialı biliyorum ben.
Müzik çalmak için iki defa çalgıya tıklayın (Tambourine, Flute, Trumpet vs). Bu şekilde skill sadece müzik çalmaktır. Peacemaking, Discordance, Provocation gibi skilller için bu skill gerekmektedir.
[Strateji]
Anti-Makro var. Sürekli müzik çalarak.
[Title]
Peacemaking
Açıklamalar:
Bir tamerin vazgeçemeyeceği skilerden birisidir. Kullanabilmek için musicianship skilinizin olması gerekmektedir. Bir yaratığa (mesela dragon) peace uyguladığınız zaman ve başarılı olduğunuz taktirde yaratık size saldırmayı bırakacaktır. Bu sayede size dalmadan hayvanınızı kolay bir şekilde tame edebilirsiniz. En güçlü yaratıklar dışında bütün yaratıklar peace olabilmektedir.
[Strateji]
Anti-Makro var. Büyüyü kullanabilmek için Skill Penceresinden sürükleyin ya da bu penceredeki mavi butona basıp hayvana yada kendinize tıklayarak kasabilirsiniz.
[Title]
Provocation
Açıklamalar:
Başka bir hayvanı diğer bir hayvana saldırtmak, Provoke etmek. Skill yetmez ve yakalanırsanız iki hayvanda size dalacaktır. Sahip olduğunuz skill derecesine göre daha büyük hayvanları birbirine saldırtabileceksiniz.
[Strateji]
Anti-Makro var. Hayvanları birbirlerine düşürerek kasabilirsiniz.
[Title]
Anatomy
Açıklamalar:
Anatomy, bir warrior için oldukça yararlı bir skilldir. Savaşlarda %20 damage (yaralama oranı) artmasını sağlar, Healing (bandaj basma) oranını etkiler.
Böylece daha çok HP arttırabilirsiniz bandajla. Healing skilli ile birlikte 60 Anatomy cure şansı, 80 Anatomy ile başkasını resleyebilme şansına sahip olursunuz.
[Strateji]
Anti-Makro var, Savaşlarda kendiliğinden artan bir skilldir. Daha hızlı arttırmak için skill penceresinden, Anatomy'yi sürükleyerek çıkartın, çıkan bölüme iki defa tıklayın ve hedef bir canlı (mobile) olsun. Onun Dex ve Str'sine göre mesajlar yazacaktır. Bu şekilde hızla kasabilirsiniz.
[Title]
Healer.
Animal Lore
Açıklamalar:
Skill Penceresinde, Animal Lore'nin yanındaki mavi butona tıklayarak, ya da skill'in adı üzerinde pencere dışına taşıyarak kullanabilirsiniz. Çıkan target (hedef) bir monster ya da hayvan üzerine tutulursa hayvan hakkında bilgi verir. Lore, Taming (Hayvan yetiştirme) skilli için çok önemlidir.
Büyük hayvanların özelliklerini öğrenmek için bu skill oldukça yüksek olmalı. Öyle ki, 0-100 arası tamelenmiş (evcil) hayvanları, 100-110 arası evcil ve evcilleştirilebilir hayvanları, 110 ve fazlasıysa tüm yaratıkların bilgilerini (statları, skilleri, mutluluk durumu) öğrenebilirsiniz.
[Strateji]
Anti-Makro var, Sürekli hayvanın özelliklerini inceleyerek artar. Bu özellik penceresi birkaç denemede açılıyorsa skill gain daha kolay gelir. Yani Success (başarı) oranı biraz ortalama değer almalı. Bunun için Animal Taming (evcilleştirme) skillini dikkate alarak, hayvanın tame skill'i ile orantılı şekilde Lore kullanın.
[Title]
Ranger.
Animal Taming
Açıklamalar:
Hayvanları ve evcilleştirilebilir (tamable) yaratıkları evcilleştirmek için (tame etmek) kullanılan skill. Kullanımı skills menüsünden ilgili skill butonuna tıklamak ya da sürüklemek şeklinde. Iki defa tıklanırsa, evcilleştirmek istediğiniz hayvan/yaratığı tıklayacağınız bir target çıkar. Eğer skill yetiyorsa tamelemeye başlarsınız. Başarı oranına göre 1 kere de tamelenebileceği gibi çok uzunda sürebilir. Başarılı bir tame sürecinden sonra hayvan sizin kontrolünüze geçer ve aşağıdaki komutları vererek onu yönlendirebilirsiniz.
all come: Hayvanı yanınıza çağırırsınız.
all stay: Olduğu yerde durmasını sağlarsınız.
all guard: Sizi korumasını sağlarsınız. Size attack verecek (saldıracak) herkes onunda düşmanı olur böylece.
all kill: Hayvanı birine saldırtmanızdır. Bu komut sonrasında bir target (hedef) çıkacaktır. Buradan saldırtacağınız kişiye/yaratığa/hayvana tıklayın.
*ad* release: Yönetimi bırakmak, tekrar hayvanı doğal ortamına salmak içindir. ad kısmına hayvanın adı yazılarak kullanılır.
NOT: Isterseniz hayvana bir defa tıklayarak bu komutları listelenmiş şekilde de kullanabilirsiniz.
[Strateji]
Anti-Makro var, Sahip olduğunuz skill derecesine göre hayvanları sürekli tameleyerek kasılabilir en iyi. 30'da teachlediğimizde 35'e kadar Horse ve Ostard, 59.1'e kadar Polar Bear, 65.1'e kadar Grizzly Bear, 71.1'e kadar White Wolf, 77.1'e kadar Bull, 100'e kadar Giant Toad ile kasılabilir.
[Title]
Tamer.
Camping
Açıklamalar:
Kampçılık, kamp kurmak için kullanılan skill. Bunun için öncelikle kamp ateşi yakılır. Kindling kullanarak ve bu iteme iki defa tıklayarak yakılabilir. Sonra varsa 'bedroll' kullanarak yatağınızı açar ve Britannia'nın neresinde olursanız olun güvenle Log Out olabilirsiniz.
Kindling yakmak, Stat kasmada kullanılan ve bu yönüyle en çok bilinen yöntem. Yalnız dikkat edilmesi gereken Skill Cap 700'de olmalı yani artacak skill olmamalı ve Camping 0 olmalı. Böylece Kindling'i yakmaya çalışın. Skill gelemeyeceği için Statlarınıza yansıyacaktır. Böylece Str-Dex-Int solundaki kilit işareti ile artmasını istediğiniz statı ayarlayarak stat kasabilirsiniz. Eğer skill cap 700'den küçükse bu sistem işe yaramaz.
[Strateji]
Anti-Makro var, Kindling (Kamp ateşi) yakarak ve kamp kurarak kasabilirsiniz.
[Title]
Bowyer.
Forensics Evaluation
Açıklamalar:
Gereksiz sayılabilecek skilller arasında, bu skill tam olarak ne işe yarıyor? Bilmiyorum Bile.
Bu skill'i kullanmak için Skill Listesindeki Mavi butona tıklayın ya da pencere dışına sürükleyin. Eğer bir cesede tıklarsanız ölü hakkında bilgi, sandığa tıklarsanız sandık hakkında bilgi ve diğer bir oyuncuya tıklarsanız onun hırsız olup olmadığını anlarsınız.
[Strateji]
Anti-Makro var. Gain almak için skill'i kullanın.
[Title]
Herding
Açıklamalar:
Hayvan çekme kabiliyetidir. Bu yeteneği kullanarak başkalarına ait hayvanları ya da hayvan formundaki diğer yaratıkları istediğiniz şekilde yönlendirebilirsiniz.
[Strateji]
Anti-Makro yok. Hayvan çekmeye çalışarak skill alırsınız.
[Title]
Taste Identification
Açıklamalar:
Bir yemekte zehir olup olmadığını öğrenmek için bu skill kullanılır. Cooking & Poisoning skillleri bulunan biri size poisonlu pasta hazırlayabilir. Bundan korunmak için bu skill'i kullanın.
[Strateji]
Anti-Makro yok. Sürekli yiyecekleri kontrol ederek bu skill geliştirebilirsiniz.
[Title]
Fishing
Açıklamalar:
Balık tutma yeteneği. Bu skill Age Of Shadows'dan önce çok önemli paralar kazandıran bir skill. Tutulan balıkları limanlardaki vendorlar satın almaktadır.
Balık tutmak için bir olta kullanacaksınız. Ayrıca 'Fishing Net' gibi gelişmiş balık tutucuları da bulunmaktadır. Geminizle şöyle Britain limanından uzaklaşırsanız tutacağınız balık türlerini tek tek görmüş olursunuz. Skill'iniz yükseldikçe tuttuğunuz balık sayısında ve balıkların kalitesinde artış gözlemlenecektir.
[Strateji]
Anti-Makro var. Balık tutarak kasılır.
[Title]
Fisher.
Mining
Açıklamalar:
Madencilik yeteneği, Blacksmithler (Demir işlemecisi - silah yapanlar) için gerekli olacak Oreleri (Demir cevheri) toplamak ve bunları Ingot a çevirmek için (işlenmiş hali) kullanılan bir skill. Yeteneğinize göre çıkardığınız cevher kaliteli olacaktır. En kalitelisi Valorite olup belli yerlerden çıkmaktadır.
Bir alanda Shovel (Kürek) tarzı bir iteme iki defa tıklayıp kazacağınız yeri (burası maden içi ya da dağ kenarı olmak zorunda) tıklayınca kazmaya başlarsınız. Çıkan oreler çantanıza düşecektir. Taşımakta zorlanacaksınız. Bu nedenle Beetle kullanmanızı tavsiye ederim. Bunları Forge (Ateş) içinde eritecek ve Ingot haline getireceksiniz. Genelde tüm madenlerin çıkışında ya da Blacksmith, Armorer, Weaponsmith vendorlarının önünde bunlardan bulabilirsiniz.
[Strateji]
Anti-Makro var. Sürekli kazı çalışması yaparak.
[Title]
Lumberjacking
Açıklamalar:
Odunculuk-Kerestecilik. Odun yani 'Log' toplamak için bu skill e ihtiyacınız olacaktır. Bir ağacın üzerine 'saw' (testere) vb. bir item kullanarak odunları toplarsınız. Loglar özellikle Carpenterler için gerekli hammaddeyi sağlar. Çeşitli itemlerin ve Yay-Okların (Bow & Arrow) yapımında kullanılır.
Swordsmanship skill'ine %20 oranında Damage (hasar) arttırıcı yanı vardır.
[Strateji]
Anti-Makro var. Ağaçlardan odun keserek skillinizi arttırabilirsiniz.
[Title]
Bu mesaja teşekkür edenler (2 kişi): TDK, Luna
Bu mesaja teşekkür edenler (1 kişi): Sosaria
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 10 mesaj ] |
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |