Fetih 1453 (spoiler içerir) Sayfaya git: 1, 2, 3, Sonraki |
Yazar

Yazacak yada yazmış olan kimse lafımı üstüne alınmasın ama sonuçta türk yapımı şimdiye kadar yapılmış filmlerden iyi oldugu soyleniyor. Herkez bir filmin kopyası diyo sonuçta her film başka bir filme benzer illaki kötü taraflarıda vardır sorunçta insan yapımı hatasız kul olmaz. Bende haftaya cumartesi gidecem bileti aldım bakalım izleyip görecegiz.O kadar ugraşılmış onlarca para harcanmış ortada verilmiş bir emek var hiç deilse ona saygı gösterelim zaten film borçtan dolayı haciz yemiş diyolar filmi kötüleyip bir darbede adamlara siz vurmayın :D

arkadaş bence yapılması gereken bir filmdi
milletin atalarını izleyip duruyoruz savaş filmi göreceğiz diye
neden izim olmasın
izleyelim
umarım arşivlenecek ara ara açıp sahnelerini izleyebileceğimiz bir filmdir
dediğiim gibi işlerin yoğunluğundan gidemedim ama annem izlemiş pek renk vermiyor ama iyi gibi geldi bana
böyle beklediğim filmlere ilk gün giderim normalde ama bu sefer biraz daha heycanını yaşayayım bakalım
izleyen arkadaşlarda yorum yaparsa sevinirm
milletin atalarını izleyip duruyoruz savaş filmi göreceğiz diye
neden izim olmasın
izleyelim
umarım arşivlenecek ara ara açıp sahnelerini izleyebileceğimiz bir filmdir
dediğiim gibi işlerin yoğunluğundan gidemedim ama annem izlemiş pek renk vermiyor ama iyi gibi geldi bana
böyle beklediğim filmlere ilk gün giderim normalde ama bu sefer biraz daha heycanını yaşayayım bakalım
izleyen arkadaşlarda yorum yaparsa sevinirm

Çok güzel ve emek harcanmış bir film. Yapımcıyı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Okullarda da tarih derslerinde izletilecektir.
Tüm güzelliklerine rağmen bazı eksiklikleri vardı,bazıları çok gözüme battı bazısı ise cidden midemi bulandırdı. Filmi izlerken yönetmene etmediğim küfür kalmadı o sahelerde.
Surlara girdiklerindeki muharebe sahnelerindeki figüranlar tamamiyle rezaletti. Ulubatlı gayet profesyonel dövüşürken arkada figüranlar sadece kılıcı durduğu yerde sağ sol yapıyordu.Cüneyt Arkın filmlerindeki figüranları hatırlattı.
Filmde her konuya pay vermek istedikleri için dağılmış ve bazı yerlerde konu bağlanamamış. Eksik kalmış ama yapacak bir şey yok. Mesela kalyonları çekiyorlar ve denize indiriyorlar. Ondan sonra olanları sadece Türk ve bizans karargahlarıdna öğreniyoruz. 2 dakikalık bir sahne daha ekleselermiş yeme de yanında yat :)
Film zaten 3.5 saat sürüyor. Ama kalyonların çekildiği sahne gerçekten şahane!
Merak etmeyin film akıcı ve izletiyor :)
Ulubatlı ve justinyanis in dövüşü bana aşil ile hektoru hatırlattı.
Ok yağmuru da klasik her zaman olduğu gibi yine güneşi kapattılar oklarla :)
Esas midemi bulandıran kısım şu oldu. Fatihe Ulubatlı,elegeçirdiği Şehzade Orhanın mektubunu veriyor. Fatih okuyup buruşturup beline sokuyor.
Kuşatma zamanı bu mektubu ortaya çıkartarak Çandarlıya veriyor. Bakınız ki mektup tertemiz dümdüz! Ey Faruk Aksoy ben basit bir izleyici olarak buna dikkat ederken yönetmen olarak sen nasıl dikkat etmezsin!
Arkadaşlar ben bunları yazmasaydım izlediginizde belki farkına bile varmayacaktınız. Bunlar filmi kötü yapan değil gözüme batan bazı ayrıntı hataları.
Daha güzel ve etkileyici bir son la bitebilirdi.
Lütfen bu filme gidebildiğiniz kadar gidin. Ben haftaya tekrar gidecegim. Muhtemelen vizyondan kalkmaya yakın 3ncü kez giderim. Desteğimi vermiş olurum. Hollywood a ayar vermemize çok az kaldı. İnanıyorum:)
Tüm güzelliklerine rağmen bazı eksiklikleri vardı,bazıları çok gözüme battı bazısı ise cidden midemi bulandırdı. Filmi izlerken yönetmene etmediğim küfür kalmadı o sahelerde.
Surlara girdiklerindeki muharebe sahnelerindeki figüranlar tamamiyle rezaletti. Ulubatlı gayet profesyonel dövüşürken arkada figüranlar sadece kılıcı durduğu yerde sağ sol yapıyordu.Cüneyt Arkın filmlerindeki figüranları hatırlattı.
Filmde her konuya pay vermek istedikleri için dağılmış ve bazı yerlerde konu bağlanamamış. Eksik kalmış ama yapacak bir şey yok. Mesela kalyonları çekiyorlar ve denize indiriyorlar. Ondan sonra olanları sadece Türk ve bizans karargahlarıdna öğreniyoruz. 2 dakikalık bir sahne daha ekleselermiş yeme de yanında yat :)
Film zaten 3.5 saat sürüyor. Ama kalyonların çekildiği sahne gerçekten şahane!
Merak etmeyin film akıcı ve izletiyor :)
Ulubatlı ve justinyanis in dövüşü bana aşil ile hektoru hatırlattı.
Ok yağmuru da klasik her zaman olduğu gibi yine güneşi kapattılar oklarla :)
Esas midemi bulandıran kısım şu oldu. Fatihe Ulubatlı,elegeçirdiği Şehzade Orhanın mektubunu veriyor. Fatih okuyup buruşturup beline sokuyor.
Kuşatma zamanı bu mektubu ortaya çıkartarak Çandarlıya veriyor. Bakınız ki mektup tertemiz dümdüz! Ey Faruk Aksoy ben basit bir izleyici olarak buna dikkat ederken yönetmen olarak sen nasıl dikkat etmezsin!
Arkadaşlar ben bunları yazmasaydım izlediginizde belki farkına bile varmayacaktınız. Bunlar filmi kötü yapan değil gözüme batan bazı ayrıntı hataları.
Daha güzel ve etkileyici bir son la bitebilirdi.
Lütfen bu filme gidebildiğiniz kadar gidin. Ben haftaya tekrar gidecegim. Muhtemelen vizyondan kalkmaya yakın 3ncü kez giderim. Desteğimi vermiş olurum. Hollywood a ayar vermemize çok az kaldı. İnanıyorum:)

Setinden biraz bahsedeyim.. Kocaman bi çadır vardı basında guvenlık yoktu ve yuzlerce ınsan orada gıyınıyordu.. Esyalarımız çalındı arkadasımın telefonu giysisi calındı zararı karsılayacaklarını söylediler karsılamadılar Daha benım paramı bıle vermediler Sonra Figuranları insandan saymıyorlar bız 10-15 saat bekledık gunesın altında toplam 10-15 dakikalik sahne ıcın oyuncular vs Sonradan geldi rahat bır sekilde sonracima sabah 7 gece 12-1 donuyorduk yemek bıle 1 ogun sanki hayvanlara atarmıs gibi verdiler.. Faruk aksoyla bıraz sohbet etme sansim oldu isi zor biliyorum gayet hos bir sohbetti oyuncularlada filan.. Sonrasında bi sahnede birsey oldu hatırlamıyorum herkes gülerken figuranlarda dahil figuranlara dediği şey Gülmeyin lan ibneler.. ve surekli ana avrat küfürler.. yakıştıramadım oyle bir ınsana.. Herşey plastikti zaten kalkanlar kılıclar vs kırıldı hep dokunsak bazı kılıclar cıkmıyordu bıle seti berbatti.. oyle buyuk butceli filmde en azından biraz daha ıyı guvenlık olabilirdi asagı koyden figuran dıye gelıp esyalarımızı caldilar yazik bence.. diyeceksiniz onlar emek vermıs oyuncular sen basit figuransin.. 5 sene tiyatro egitimi aldım ve sayisiz tıyatro oyununa cıktım hic biri bu kadar rezalet degildi
Saygılar..
Saygılar..

İnanın ve ajanslarin verdikleri para bile değmez..
Bızım ajansımız güya 50 tl veriyordu gunluk bı dunya param kaldi..
Bazıları 25-30 dan baslatıyor sonrasında devamlılık olsun dıye arttiriyorlar..
Ki Gidiş dönüş parası hesaplanırsa daha fazlaya geliyor her türlü zarar yani.
Ve figuranlık yapmak ıstıyorsa bir ınsan eğer filmden uzak duracaksin ^^ Dizi En İyisi..
Bızım ajansımız güya 50 tl veriyordu gunluk bı dunya param kaldi..
Bazıları 25-30 dan baslatıyor sonrasında devamlılık olsun dıye arttiriyorlar..
Ki Gidiş dönüş parası hesaplanırsa daha fazlaya geliyor her türlü zarar yani.
Ve figuranlık yapmak ıstıyorsa bir ınsan eğer filmden uzak duracaksin ^^ Dizi En İyisi..

1. sayfa (Toplam 3 sayfa) [ 21 mesaj ] |
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |