2015 Ultıma Onlıne
Sayfaya git: Önceki, 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, Sonraki

Ultima Online Forum -> Konu Dışı

Yazar
Usta

Teşekkür: 1

Durumu: Çevrimdışı

Death
Usta
2015 Ultıma Onlıne Konu: Yanıt: 2015 Ultıma Onlıne
Alıntıyla Cevap Gönder
1) BODCU SİSTEMİ

Eğer easyuo ve razor vb programlar olmayacaksa ve craft skillerini kasmak yine bu denli veya biraz daha düşük seviyede ama yine ZOR olacaksa bodcu sisteminin serverda kalması gerçek amacına uygun şekilde kullanılmasına da önayak olacaktır.

Bknz:

"BODCU SİSTEMİ"

Yapılmasındaki Amaç: Oyunculara daha rahat imkanlarda setlerini, silahlarını hazır hale getirip işkence çekmeden actiona çıkmaları amacıyla yapılmıştır.

Bizim akıllıların** yaptığı: Üzerindeki her propsu maksimize edene kadar, sanki bir daha UO oynayamıyacakmışçasına delice ve yüksek bir yüzdeyle de REEL SATIŞ amacıyla sistemi ABUSE etmektedirler.

Bence şuan connector programı başarılı olursa "BODCU SİSTEMİ" gerçek amacına ulaşacaktır.Bir nebze de olsun bir kolaylık sağlanmış olacaktır ve sistem kesinlikle ABUSE edilemeyecektir ki istenen ve planlanan da budur.

2) Champion alanları ile ilgili düzenlemeler

a) Wither büyüsü

Kısaca özetlemek gerekirse, son 4 yıldır wos sunucusunda şöyie bir sorun ile karşı karşıya kalındı.Şuan oynadığımız şekilde güvenli olmayan ve oyuncular arası en çok hareketli geçmesi beklenen yerler champion alanları (Felucca) ve bu alanların olduğu dungeonlar.Son yıllarda buralardaki hareket büyük ölçüde sönmüş durumda bunun sebebi de hide-necro-mage ve vortex-macrocusu karakterler.Bir champion bastığınızda kasan kişilere ait en aşağı 10 adet vortici karakter ve yine onlara ait 3-4 adet hide-necromage karakter bulunuyor.Vortex-macrocu charlar için bir problem yok ( vortex slot sınırı ve client sınırı getirildiği düşünülürse ) ancak hide-necromage karakterler eski zamanlarda yaşadığımız asıl karakterlerin birbiri ile kapıştığı champion kapışmalarını epey özletti.Şuan diğer sunucuda wither büyüsü oyuncuların düşünceleri ve isteğiyle sadece yaratıklara damage verir şekilde ayarlandı yani oyunculara olan "magic damage" tamamen kaldırıldı ve ondan sonra yaşanan champion actionları baya canlandı çünkü kasan kişiler hide-necromage karakterleri ile tuzaklar kurup wither abanmak yerine basıldıkları championu koruma-geri alma içgüdüsüyle asıl karakterleri ile gelerek kapışmaları başladı ve gerçekten de güzel oluyor asıl karakterlerin kapıştığı champion alanları.

Bana kalsa wither büyüsünün eskiden olduğu gibi verdikçe verdiği damage yüzdesiyle manasının dolması kaldırılsa ve champion alanlarında sadece ASIL KARAKTERLER ve birtakım vortex-macrocusu olsa çok daha güzel ve heyecanlı dakikalar geçirebileceğimizi düşünüyorum.

b) Hide-tamer karakterler ile haksız PS kazancı

Ek olarak championun son HPsinde hide-tamer karakterinizle dungeonın en tehlikeli yerinde championa yakın bir yere hide-stealth olarak gelip küre ile hayvanlarınızı çekip "all kill" komutunu da championa yönlendirip hide olup ( veya ölüp hemen yakındaki diğer karakterinizle kendinizi rahatça resleyebilirsiniz) dungeonda kargaşanın hakim olmadığı, ıssız yerlere giderek PS düşmesini ( ek olarak PROTa da düşüyor ) bekleniyor.Felucca dungeonlarda taming skilline sahip karakterler kürelerini kullanamaz hale getirilirse bu durum düzeltilmiş olacaktır.

c) PROTa düşen haksız PSler

PROT olayını tamamen kaldırmayı düşünürmüsünüz? Sebebine gelirsek her düşen "Kademeli PS Sistemi"nde PS değerli olacağı için champion alanında PS düşürüp onu koruyamayan, katledilmiş bir oyuncunun çok uzaklardaki bir karakterine neredeyse %100 GÜVENLİ bir şekilde PS düşmesi ne kadar manidar, onun yerine PROTa düşen 6 PS de championa hasar veren kişilere düşsün böylece o champion alanında çok daha heyecanlı dakikalar yaşanacaktır.

d) Champion Saatleri Uygulaması

Ve son olarak "Champion Saatleri" olması fikrimi yineliyorum, sabah 11 ile gece 3 saatleri ( saatler daha istenilen saatlere ayarlanabilir, buradaki tek sıkıntı sabahları anlamsız saatlerde herkes uyurken alarmlar kurup arka arkaya rekabetsiz ortamda champion farmlamak) dışındaki saatlerde championlar aktif edilemesin, kasılamasın, çıkarılamasın ve sabah 11 ile gece 3 saatleri arasındaki zamanda yani championlar aktifken de bir champion kasıldıktan sonra aynı altara bağlı champion alanı en az bir 10 dakika delay koyulmalı ki zaten vortex-macrocu karakterler bir anda bu 10 dakika içinde championu son levele kadar getirmektedir.Harrower da aynı şekilde bu saat uygulamasına dahil olmalıdır.

3) Lady Taymer Apo burada da oynayacak mı acaba :)

Bu konularda bir değişiklik yapılması düşünülüyor mu acaba ?

Saygılar, sabırsızlıkla bekliyoruz..

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger  
23 Tem 2015 12:57
Riva0686
Büyük Usta

Teşekkür: 4

Riva0686
Büyük Usta
Alıntıyla Cevap Gönder
Aslında oyundan beklentimiz,her playerde artıfack olmasın 5x120 karakterler efsane silahlar,setler olmasın.Champlar kolay kasılmasın.Tamer karakterlerin değeri olsun blood dan çıkan setler takılsın vb..Bu yönde düşündüğümüz de bizim önümüzde ki büyük engeller bellidir.
1-champlar
2-bodcu sistemi
3-Kolay kasılan skiller
4-Df sistemi
Öncelikle bunların üstünde konuşmalıyız.
Serverın ayarlarını yaparkende daha sonradan değişiklik olmayacağını düşünmemiz gerek,olduğu taktirde ortaya çıkan sıkıntıları herkes biliyor.
İstediğimiz,ömrü 6 ay ile 1 yıl arasında olan serverın ömrünü 2-3 yıl mı yapmak yoksa yıllar boyunca eskimeyecek bir server mı ayarlamak?
Şuan aklınızdaki düşünce eminim ömürlük değildir?Benim kendi düşüncem 2 yıl gitsin yeterli.Zaten adminlerinde bu süreden fazla dayanacağını sanmıyorum.Düzenlemeleri yaparken serverın ömrünü hesap etmek daha uygun olur.
Venüsün eski sistemleriyle zaten server min 1 yıl gidiyor biraz daha zorlaştırıp bunu 3 yıl yapabiliriz.

1- Ggs sistemi olmasın.Skill kasmak için gemiye falan binerdik hareket halinde olalım diye.
2- Df puan sistemi olmasın.Df serverın 5. ayında açılsın.Artı düşme oranları düşürülsün.Minor artifackler serverın basından beri açık olsun
3- Bodcu sistemi olmasın.115.1 - 400k ingot ya da deriyle kasılan bodcular min 1m ye kasılsın.Skile göre bod alma oranları düşürülsün.Runicler zor çıksın,çıkan runic ten iyi item düşsün.
4- Kademeli ps sistemi olsun.Her champtan 120 ps düşmesin.Baracondan max 115 ps oakstan 2 adet 120,diğer champlardan da 1 er adet 120 düşsün ve kademeli ps sistemi olsun.105 ps ler champ yaratıklarından düşebilir.105 kademeye dahil edilsin.
5- İlshanerda her dungeon dolu dolu olsun.Wou 1 de sistem güzeldi.
6- Malas 3. aydan sonra açılabilir.Ya da açık olup npc ler bulunmaz.Dungeonlar ve questler aktif olur.
7- Easy yasaklanmasın.Bir ara oldugu gibi karakterlere belirli aralıklarla sorular gönderilsin.2dk içinde cevap vermeyen dc yesin.Easy ı engellemek çözüm üretmez.Kısıtlayıcı alternatifler getirmek daha iyi olur.Client sınırı,bodcu kasımı,bod alma oranları ayarlanabilir. Yapılan bütün düzenlemeler serverin devamlılığı ve kaliteli bir ultima anlayışı içinse eğer şuan gündemdeki kısıtlamalar abartıdır.Razor,easy nin yasaklanması yerine daha farklı şeyler denenebilir.
8- Acc sınırlaması 3 olsun.Sponsor adı altında max 6 client olsun ve aynı karakter iki ayrı ip den acılmasın.
9- Asis uo tamamen kaldırılsın.
10- Rare lerin süreleri uzun olsun.spawnlar biraz zaman geçtikten sonra eklensin(1 ay gibi)
11- Neira robe 50 puanla düşmeli
12- App center kesinlikle kalkmalı.
13- Vortex tek yer kaplasın.Champ yaratıklarına dispel özelligi getirilsin.
14- Market komutu kalkmalı.Pazar alanı daha hareketli olacaktır.
15- Championlara delay getirilmeli biri bittikten sonra diğeri 15dk sonra aktif edilmeli
16- Yaratıklardan çıkan paralar azaltılsın 1/3 oranında düşürülsün
17- Doomda stable olmamalı
18- İtem çıkma oranları wou1 deki gibi olmalı.3e1 str ya da dmg hit str gibi 3 props itemlerin kıymeti olmalı.
19- Champlar güçlendirilmeli.

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder  
23 Tem 2015 14:20
Venus
World of UO

Teşekkür: 625

Venus
World of UO
Alıntıyla Cevap Gönder
@Death;

1- BOD sistemi ile ilgili üzerinde tartışılacak konular var. Bununla ilgili bir başlık açacağız.

2-a- IP limit 2 olan bir sunucuda dahası makro engeli de varsa Wither'in OSI standartlarında kalması daha iyi olmaz mı?

b-c- Protection'da oyunun kendisinde olan bir şey. Bunu değiştirmek yerine "all kill" ile son vuruş ve PS düşmesi olayı üzerine düşünülebilir.

d- Şampiyonlar şu anda aktif değil, başladığınızda aktif olmayacak. Bu konuyu aktif ederken konuşalım.

3- Olursa iyi olur.

@Riva;

Sunucu ömrü biraz da size bağlıdır. İnsanız, hata yapabiliriz. Bu hatayı sömürüp sunucunun ömrünü kısaltabilir ya da bize bildirip ömrünü uzatabilirsiniz.

İki sene sonrayı düşünelim, sunucuda işler yolunda. Yönetici olmadan da sunucu gider. İlerleyen süreçte page okumak için bir cep telefonu yazılımı yapacağım. Ben bir hafta girmesem de sunucu kendini götürür, dahası mesajlarınız yanıt da bulur.

Soruların;

1- Olması gerekiyor, şans faktörü adaleti bozuyor. Sunucuda bazı zindanlarda ya da durumlarda Power Hour uygulaması yapılacak, bu demektir ki %10, %25 ve %50 daha hızlı kasma şansınız olacak. Bu sistem GGS üzerine kurulu.

2- Doom bir aydan önce açılmaz. DF ve Paragon Puan sistemi şimdilik düşünülmüyor.

3- Tailoring ve Blacksmithy yetenekleri standart GGS den farklı olacak, ek olarak runicler droplara göre oransal açıdan daha etkili olacak.

4- EVET, KADEMELİ PS SİSTEMİ AKTİF

5- Zindanlarımız oldukça doludur, spawn haritası güncellenecek, o zaman boşlukları doldurmamıza yardımcı olursunuz.

6- Bir aydan önce Malas açılmaz.

7- MALESEF her türlü makro yasak. Senin teknik bilgin iyi olabilir, ancak yeni başlayan, hiç UO oynamamış biri de zorlanmadan aynı sürede sana yetişebilmeli...

8- IP limit 2, Sponsor IP limit 4 olacak.

9- KALDIRILDI

10- SÜRELER UZUN

11- Neira Robe cesede düşer, kim çekerse o alır.

12- KALDIRILDI

13- World of UO 2'deki kural geçerli

14- KALDIRILDI

16- Değişiklik yapılmayacak. Sürekli kasılan yaratıklar hariç...

18- İyi item bulma şansınız luck oranınıza bağlı, OSI kuralları geçerli.

15-17-19- Bu konu üzerine sonra konuşuruz.

En Yukarı Git
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger  
23 Tem 2015 20:48
Didier Drogba
Efsane

Teşekkür: 67
Uyarı: 1

Didier Drogba
Efsane
Alıntıyla Cevap Gönder
chest sisteminide gözden geçirmeniz gerekiyor. Kazıldıktan sonra ki artıfactın içinde olduğu kasada çok iyi itemler çıkıyor onuda normal düzeye çekerseniz iyi olur.

En Yukarı Git
23 Tem 2015 21:29
Kermitt
Efsane

Teşekkür: 38

Kermitt
Efsane
Alıntıyla Cevap Gönder
Herkes boş boş yazmıs hayatında craft oynamayan kişiler yok real satıs yok cart curt vs. vs.

2-3 ip client olan bir serverda 115.1 1 bodcu ıcın meteryal toplamak 3 charıda derıcıye baglarsanız 24 saat çalışırsa 5 günde 1 adet 115.1 bodcu elde edersiniz.Skill kasımını 2x zorlastırırsanız 10 gunde 1 adet bodcu eder.

Recall ve chıv ısınlanmayıda delay gelirse 15 günde bir bodcu.

Makroda makroda kasılıyor dıyorsunuz wos'dan örnek veriyim 300 bodcu kasmak ıcın rahat 500m'e yakın para harcadım.

500m'ye bodcuya harcıycagıma en kral charıda yapabilirdim ama ben craft'dan zevk alıyorum 500 barbed cıkarmaktan zevk almıyorum tabiki 300 bodcu cıkarmaktanda

30 tane kasiyim 1 barbed cıkarıyım ama değeri olsun.

Real konusunada gelirsek yanlıs anlasılma olmasın real için bir beklentim yok

Wos sunucusunda en yüksek bagıs ödülü sadece bendedir.Real kaygım olsa o kadar bagıs yapmazdım.

En Yukarı Git
23 Tem 2015 22:09
Kermitt
Efsane

Kermitt
Efsane
Alıntıyla Cevap Gönder
Euo ve razor konusuna gelincede kaldırılması amelelikten baska birşey degildir.Elimizle poi'mi kasıcaz? Seving kit'e tıklayıp taimi kasicaz?

Bu oyunu cogu kısı su sekılde oynuyor. Charını açar makroya bırakır skıllerını kasar işten gelince Df kasar champ kasar dusurduklerını ticaretle veya dırek kendı kullanarak charını tamamlar.

Suan burda 300 player oynıcaksa 250 tanesı avalon zamanından berı oynıyan arkadaslar.Tek farkı ozaman lisede ortaokulda ünide olan kişiler boş oldukları ıcın 5 saat sürsede eliyle skıll kasabilir iskelet kesebilir bundan zevk alabilirlerdi ancak %90'ı evlendi coluk cocuk sahibi oldu çalışıyorlar.

Kimse bu vaktini eliyle skıll kasmak ıskelet kesmek için harcamaz.

Simdi 2 tercih var karşınızda.

İlk basta gaza gelip 50 100 player ile efsanevi avalon zamanlarına dönülür actıon olmaz 3 vs 3 actıonlar döner.Sonra çogu kişi tutunamaz yeni bir sunucu acılır ve herkes oraya geçer 40-50 playerli istediginizde bu sanırım saygın bir pwm sunucusu olur sadece.

Yada suan Venus sunucu acmazsa bır daha ultıma oynamam dıyen kıtlenın hepsini çekersiniz geri bırakanlarıda tekrardan baslatırsınız suan aktif olan tüm playerlarida çekersiniz EFSANEVİ BİR FİNAL OLUR.

En Yukarı Git
23 Tem 2015 22:17
Groot
Efsane

Teşekkür: 57

Groot
Efsane
Alıntıyla Cevap Gönder
Venüsün zorluk derecesindeki kararı belli değiştireceğini sanmam umarımda değiştirmez venüs zaten kendi söyledi online sayısını yüksek beklemeyin diye gerçekten elleriyle kasıp bundan haz alıcak kişiler serverda olucak ve ben şunada inanmıyorum boş vaktimiz yok gelip direk actiona veya df kasmak istiyoruz diyen kişiler skill kasmayı amelelik olarak gören ve üşengeç kişilerdir

En Yukarı Git
24 Tem 2015 6:33
Bacillus
Oyuncu

Bacillus
Oyuncu
Alıntıyla Cevap Gönder
[quote="Kermitt"]Herkes boş boş yazmıs hayatında craft oynamayan kişiler yok real satıs yok cart curt vs. vs.

Zaten bir tek sen biliyorsun :)

Wos daki karakterini gördüm mace ile 12 13 vuruyordun haa birde unutmak elde degil çok güzel at kesiyorsun dostum.

Sevgili Venüs ;

Mevcut sistemi zorlaştırıip değiştirmek yerine sistemi kaldırmak en güzel düşünce olmali . Uo camiası olarak iyice düşünerek en doğru kararlari vereceginden hiç suphemiz yok .

En Yukarı Git
24 Tem 2015 7:13
Kermitt
Efsane

Kermitt
Efsane
Alıntıyla Cevap Gönder
[quote="Bacillus"]
Kermitt yazmış:
Herkes boş boş yazmıs hayatında craft oynamayan kişiler yok real satıs yok cart curt vs. vs.

Zaten bir tek sen biliyorsun :)

Wos daki karakterini gördüm mace ile 12 13 vuruyordun haa birde unutmak elde degil çok güzel at kesiyorsun dostum.

Sevgili Venüs ;

Mevcut sistemi zorlaştırıip değiştirmek yerine sistemi kaldırmak en güzel düşünce olmali . Uo camiası olarak iyice düşünerek en doğru kararlari vereceginden hiç suphemiz yok .

World Of Uo Final =İlk barbed kit-İlk valorite runic ilk guıld (craft guıldı)
150m para karsılıgı staf huzurunda jackal takas'ı (serverda 500m total para warken)
Wos 1 = İlk barbed kit- İlk Guıld-İlk Sur-İlk Legandry Tailor
Wos 2 = İlk barbed kit ilk guıld ılk loca ılk legandry tailor.

Evet galiba en iyi ben biliyorum son 3 sunucudada İlk guıld'i ben kurdum ve bunlar craft guıldıydı.3 ılk suruda ben aldım ve bunlar craft suruydu.

İlk saç sakal'ıda ben boyadım oda craftımın sacı ve sakalıydı.

En Yukarı Git
24 Tem 2015 7:44
Kermitt
Efsane

Kermitt
Efsane
Alıntıyla Cevap Gönder
Birde öneri bulunan kişilerin %90'ı büyük bir guıld'e uye degıl.%90'ından bahsedıyorum 4-5 kişi var

Genelde pvm yapan kişiler.Actiondada bulunmıyan kişiler. hayatları boyunca craft kasmamıs kasan kişilerede engel olmaya calısan kişiler.

Adamlar pvm tamerden zevk alıyor die herkesin ondan zevk almasını saglıyor.

Farkındamısınız bılmıyorum

BnT Y-T NbK Ftg Va J'C D-T -S- =P= sayamadıgım guıldlerde olabilir

Çoğu guıld bırakmıs olsada hepsinden üyeler mevcut gruplar mevcut 3 yıldır oynamayan ve buraya baslamayı dusunen sistemleri görünce vazgeçenlerde mevcut .Yukardakı guıldlerın masterlari veya önde gelenleri veya yetkili olarak devam eden kişilerden 1-2 kişi dısında kımse istek görüş belirtmiyor %90'ı bu sekılde bir sistemde oynamıcaklarını soyluyor.

Ve sizde ısrarla bu sekılde olsun dıye laf sokma cabalarınız var acaba kımle oynamayı dusunuyorsunuz ?

24 saat elinizle skıll kasıp aylarca ugrasıp brit'e cıktıgınızda kımseyı gormemek büyük rekabet eden guıldleri gormemek wou fınaldekı (resimler ana sayfada mevcut) actıonları gormemek mutlumu edıcek ?

BİZ ZORLUGA KARSI DEGİLİZ KOLAYADA KAÇMIYORUZ GEREKİRSE 1 AYDA 1 BODCU KASILSIN 24 SAAT MAKINA ACIK BIRAKILINCA 1 YILDA 1 BARBED CIKARALIM ONADA KARŞI DEGİLİZ.SİSTEME KARŞIYIZ ALIŞMADIGIMIZ DÜZENE KARSIYIZ.SİZİN ANLAMADIGINIZ ŞU:

ÜŞENİYORSUNUZ DIYORSUNUZ KOLAYA KACIYORSUNUZ DIYORSUNUZ AMA İSTEDİGİMİZ BU DEGİL
1-) 1 SAATTE EUO RAZOR OLMADAN 100K İLE ELLE 100 POİ KASILSIN
2-) EUO RAZOR OLSUN 10M İLE 3 HAFTADA EUO İLE POİ KASILSIN.10M Yİ GİDİP 1 AY BLOOD KESEREK 1 AY ELİMİZLE BLOOD KESEREK KASALIM.

BİZ 2.Cİ TERCİHİ SECİYORUZ

En Yukarı Git
24 Tem 2015 7:50

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder Sayfaya git: Önceki, 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, Sonraki
2. sayfa (Toplam 8 sayfa) [ 78 mesaj ]  

Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız